dilluns, 28 de setembre de 2009

El Ple de l’Ajuntament de Blanes donà suport a una consulta per l’autodeterminació

Aquest dilluns, el Ple de l’Ajuntament de Blanes, va aprovar la moció impulsada per la Casa del Poble de Blanes. Amb els suports de CiU, el PdB, i Esquerra (9 vots), l’abstenció d’ICV-EUiA (2 vots) els vots en contra de PSC i PP (9 vots) i l’absència d’un regidor de CiU, han dut al ple de Blanes, desprès de dues votacions, i amb el vot de qualitat de l’Alcalde de Blanes (CiU) ha aprovar la moció que havia presentat Esquerra en nom de la Casa del Poble de Blanes.

En primer lloc, des de la Casa del Poble volem agrair a tots els grups polítics que han donat suport a la moció, i volem fer una crida a la resta de grups, als que s’han abstingut i als que han votat en contra, a que participin en tot el procés que des d’avui mateix s’inicia des de la Casa del Poble de Blanes, per aglutinar tots els actors polítics i socials de la Vila per tirar endavant la consulta.

En segon lloc, a partir d’aquest moment la Casa del Poble de Blanes, iniciarà un seguit d’accions per aconseguir el màxim suport social de la Vila de Blanes per organitzar la consulta. Durant la propera setmana, ens posarem en contacte amb les diferents associacions de la Vila de Blanes, per tal de recollir el seu suport per tirar endavant la consulta. Al mateix temps, ens posarem en contacte amb la plataforma Decidim.cat per coordinar la consulta.

En una segona fase, la Casa del Poble es vol posar en contacte amb el sector privat de la Vila de Blanes per exposar el projecte de consulta, i poder recollir més suport i legitimitat per la mateixa.Des de la Casa del Poble emprenem aquest projecte amb moltes ganes, i esperances de trobar el suport suficient entre la societat civil de Blanes, i sense presses, poder tirar endavant, una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Des de la Casa del Poble, treballarem perquè aquesta consulta sigui una realitat, garantint la transparència, i la participació de totes les parts, siguin favorables o no en la resposta de la consulta.

MOCIÓ APROVADA PER L’AJUNTAMENT DE BLANES

Conxita Boldú i Soler portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Blanes presenta la següent moció al plenari municipal:Els dies 11 i 12 de Setembre, la Casa del Poble de Blanes va realitzar una simulació de consulta a la Vila de Blanes, en que es preguntava a la ciutadania “Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?”

Aquesta simulació que ha comptat amb una positiva participació ha estat el primer pas per tal de realitzar una consulta oficial a tota la Vila de Blanes, agafant com a model, el procés democràtic que ha realitzat la població d’Arenys de Munt aquest darrer 13 de Setembre.

Per aquest motiu des de la Casa del Poble de Blanes, vol trobar el màxim suport institucional i social per tal de tirar endavant aquesta consulta, ja que entenem, que els representants polítics de la nostre vila i la societat civil, siguin partidaris o no de la resposta de la consulta, han de tenir un paper rellevant en aquest procés participatiu, que tant sols pretén aprofundir en les bases de la democràcia i la participació ciutadana de la nostre vila.

En un moment com el present té una importància fonamental la unitat del poble de Catalunya en la defensa dels seus drets nacionals i democràtics. I, més enllà encara, el compromís actiu i la participació del conjunt de la ciutadania en la definició del futur que més li convé al país. El dret a decidir, doncs, és un element bàsic i irrenunciable que, en democràcia, ningú no pot negar als catalans i les catalanes.

És per tot plegat que cal saludar molt positivament iniciatives com la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt. Només des de la por a la llibertat es poden entendre les pressions i les amenaces que s’han exercit sobre aquesta, tant per part de grups de caràcter feixista com, i això és encara més greu, des del mateix govern de l’Estat.

Entenem també que mentre el Parlament de Catalunya està tramitant la Llei de Consultes Populars per via de referèndum el mecanisme de les consultes populars convocades per entitats cíviques i socials am el suport dels ajuntaments és el camí a seguir.

Atès tots aquests elements exposats anteriorment, el ple de l’Ajuntament de Blanes, acorda el següent:

1. Defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena, en la línia del pronunciament del Parlament de Catalunya de 1989.

2. Felicitar a la gent i als representants municipals d’Arenys de Munt per la demostració de civisme i democràcia participativa que han dut a terme, convertint una consulta popular en una festa, i demostrant que exercir el dret a decidir és possible.

3. Donar suport, quan es donin les condicions necessàries, i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l’ajuntament, a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars per la independència

4. Instar a l’associació de càrrecs electes Decidim.cat a establir una estratègia conjunta i coordinada, juntament amb entitats de la societat civil, que permeti una acció o accions simultànies a diferents municipis del País.

5. Fer arribar aquest acord al President del Parlament del Principat de Catalunya, al Conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, a l’Ajuntament d’Arenys de Munt i als portaveus dels diferents grups parlamentaris del Parlament del Principat de Catalunya.

4 comentaris:

Assumpció Cantalozella ha dit...

L'enhorabona! L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners també aprovà la moció, i fins i tot el PSC va votar que sí!
Ara es prepara la consulta.

Anònim ha dit...

naucil veliko

quimu c. s. ha dit...

Benvolguts,

serà possible una votació per correu?

quimu.

オテモヤン ha dit...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲