dimecres, 28 de febrer del 2007

Alcalde, deixi en pau la Casa del Poble

El President del Parlament Ernest Benach ha estat una de les autoritats que ha rebut de la nostra entitat el dossier que deixa molt clar la vinculació entre la Casa del Poble i la Cooperativa La Blandense.

Diari de Girona (27-2-2007)


"L´any 1992, quan vaig entrar en contacte per primera vegada amb la Casa del Poble de Blanes, em vaig emportar segurament una de les sorpreses més agradables que mai hagués pensat. Vaig tenir l´honor de trobar tota una sèrie d´entranyables personatges que compartien un element en comú: la lluita per la recuperació de la història i patrimoni de la seva estimada entitat.


Agusti Martí, Fèlix Gibert, Josep Tarrès, Joan Vilaseca, Joan Rondon, Felix Domènech, Paulí Borràs, Joan Gelmà, Joaquim Casas, Ramon Estrada i molts d´altres que configuraven la junta de la Casa del Poble són un record inenarrable del meu vital aprenentatge. Lamentablement, alguns d´ells ja no estan amb nosaltres.


Altres, per qüestions de salut, no venen amb l´assiduïtat que desitjaríem; però la resta segueixen venint puntualment, cosa que em permet seguir gaudint de les seves petites històries, de les seves vitals experiències de viure una època única, dramàtica però a la vegada generosa. Sense ells, la meva poca o intensa experiència política mai hagués estat possible. Em van encomanar l´amor a la Casa del Poble i a tot allò que representa: els valors de la solidaritat, de l´amor al país i la justícia social.


Els seus més de cent anys de història són un exemple de feina i lluita ben feta.Alcalde Marigó, lamento que vostè no hagi pogut gaudir d´aquesta entranyable experiència. Ningú amb l´aprenentatge que et dóna la Casa del Poble actuaria com vostè ho està fent. Vostè actua per simple i pura venjança política cap a ERC, i en conseqüència ha volgut fer mal a l´entitat més longeva de la vila: una entitat centenària, una entitat que ha donat molt, que ha obert i segueix obrint les portes a tothom, una entitat que és un aval de més de cent anys d´història viva de Blanes.


Alcalde Marigó, la Casa del Poble no es mereix que per tres vegades -tal i com va fer Judes- els hagi negat una reunió per parlar de l´edifici de la Cooperativa la Blandense. Les coses no es fan a traïció. Cal donar la cara, i vostè no ho ha fet.


Alcalde Marigó, hauria de retirar la proposta de resolució que porta al plenari municipal per fer-nos fora de la Cooperativa. Caldria que ho fes per diàleg, per respecte a la Casa del Poble; que per decisió seva va fer el Pregó de la Festa Major 2005 en el qual el seu President, Fèlix Domènech, va reivindicar amb claredat el retorn de l´edifici de la Muralla incautat pel Franquisme.


Vostè i els seus regidor vau aplaudir, era hipocresia?"


Joan Puig Cordon*Portaveu del grup municipal d´ERC